8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Allegra Ensemble Konseri Düzenlendi

Yazıcı-dostu sürüm

09.03.2020 tarihinde, ’Türkiye-Ürdün Kültür Yılı’nın ilk programı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasibiyle "Allegra Ensemble Konseri" ile Al Hussein Kültür Merkezinde gerçekleşti.

Programın açış konuşmalarını, T.C. Amman Büyükelçisi Sayın İsmail Aramaz ve Ürdün Meclis Üyesi Sayın Reem Badran yaptı. Çok sayıda Ürdünlünün katıldığı konsere Ürdün Haşemi Krallığı Prensi Asem bin Nayef ve Prenses Sana Asem de katıldı.

‘Allegra Ensemble’ grubu Mehlika Karadeniz Bilgin (soprano), Müjde Akden (flüt), Şenzelita Aykanat (Keman), Ümmiye Özdem (keman), Melda Sak (viyola), Hande Ulutaş (viyolonsel). İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Sanatçısı Irmak Tokgöz (perküsyon) ve Gülriz Tunca (piyano) olmak üzere bir solist 7 enstrüman sanatçısından oluşmaktadır.

Türkü, tango, klasik caz parçalarının yanı sıra birçok farklı müzik türünden seçtikleri repertuvar ile sanatçılar, dinleyenlerin zihninde dünya müziklerinin ezgilerini bıraktı. Arapça olarak seslendirilen şarkılarda ise müzisyenler ve dinleyiciler birlikte söyledi.