Amman’da 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi Açıldı

Yazıcı-dostu sürüm

Amman’da 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. yıl dönümü münasebetiyle çeşitli etkinlikler düzenlendi.

15 Temmuz 2018 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti (T.C.) Amman Büyükelçiliği himayelerinde, Amman Yunus Emre Enstitüsü iş birliğiyle gerçekleştirilen programda Anadolu Ajansının 15 Temmuzda çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan serginin açılışı yapıldı.

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen program, şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Şehitlerimizin ruhu için Kuran-ı Kerim tilaveti ve okunan Fatihalardan sonra T.C. Amman Büyükelçisi Murat Karagöz’ün konuşması ile devam etti.

Büyükelçi Karagöz, 15 Temmuz 2016’nın tarihte eşi benzeri görülmemiş bir demokrasi zaferi olduğunu, tüm Türkiye’nin tek yumruk olup sahip oldukları demokrasilerine nasıl sahip çıktıklarına dikkat çektiği konuşmasında, Ürdün’ün bu dönemde Türkiye’ye koşulsuz destek olduğuna vurgu yaptı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliklerinin ikincisi 16 Temmuz 2018 tarihinde Amman Yunus Emre Enstitüsünde gerçekleştirildi. Enstitü Müdürü Cengiz Eroğlu, bu hain teşebbüsün milli iradeye bir saldırı olduğunu fakat vatanını cansiperane savunan ve savunurken şehit düşen, gazi olan milletimizin bu teşebbüse gereken cevabı en sert şekilde verip milli iradeye sahip çıktıklarını aktardı. Eroğlu, Türkiye’nin 2023 hedeflerine mutlaka ulaşacağını ve hiçbir iç veya dış mihrakların da buna engel olamayacağını da sözlerine ekledi.

Ürdün Milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda Ürdünlü basın mensubunun da ilgiyle takip ettiği programda misafirler Enstitünün ev sahipliği yaptığı 15 Temmuz sergisini gezdiler.