Amman'da “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”

Yazıcı-dostu sürüm

T.C. Amman Büyükelçiliği ev sahipliğinde, Amman Yunus Emre Enstitüsü, Ürdün-Türk Dostluk Derneği ve Türk Kadınlar Komitesi iş birliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Belediyesi, Mamak Belediyesi ve THY'nin katkılarıyla 21 Nisan Cumartesi günü Amman’da “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” programı gerçekleştirildi.

Program, canlarını vatan uğruna hiç düşünmeden feda eden tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. T.C. Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, yaptığı konuşmada; Türk milletinin çok zor dönemlerden geçerek kazandığı Kurtuluş Savaşı'nın ve akabinde ilan edilen cumhuriyetin önemine vurgu yaptı. Büyükelçi Karagöz, Mustafa Kemal Atatürk'ün 95 sene önce ilan ettiği cumhuriyeti çocuklara armağan ettiğini ve geleceğimizin teminatının çocukların elinde olduğunu da sözlerine ekledi. Büyükelçi konuşmasının ardından makamını, babası Ürdünlü, annesi Türk olan "Riham el-Musa" isimli çocuğa bıraktı.

Musa, "Türkiye ve Ürdün ilişkilerini geliştirmek için çalışacağım. Bu bayram dolayısıyla tüm çocukların mutlu olmasını diliyorum." dedi. Çocuklar ezberledikleri şiirleri ve şarkıları okurken misafirlere dans gösterilerini de sundu. Program sonrası Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mamak Belediyesi ve Keçiören Belediyesi'nden Amman Yunus Emre Enstitüsünün THY desteğiyle temin ettiği çantalar ve kırtasiye malzemeleri çocuklara hediye edildi.