Amman'da Güz Dönemi Türkçe Kursları Başladı

Yazıcı-dostu sürüm

Amman Yunus Emre Enstitüsünde, yeni dönem Türkçe kursları yoğun bir ilgiyle başladı.

A1’den C1 seviyesine kadar farklı seviyelerde yetişkinler için açılan sınıfların yanı sıra iki ayrı seviyede çocuk gruplarının da yer aldığı Enstitüde, yeni dönem Türkçe dersleri büyük ilgi gördü.   

Yılda dört dönem eğitim veren Enstitüde, her bir dönem 200'ün üzerinde öğrenci farklı seviyelerde Türkçe eğitimi alıyor.

Yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanının ihtiyaçlarını karşılayabilmek, alanda çalışan kişilere nitelikli materyal hazırlayabilmek, dil öğretiminde standartların üstüne çıkabilmek ve alana yenilik getiren çalışmalar ortaya koyabilmek adına çeşitli araştırma ve geliştirme çalışmaları yürüten Yunus Emre Enstitüsü, uzman kadrosuyla çeşitli hedef kitlelere yönelik eserler ortaya koyuyor. 

“Diller için Avrupa Ortak Öneriler Metni” ölçütlerine uygun ders kitapları, çalışma kitapları, öğretmen kılavuz kitapları, yardımcı okuma kitapları, resimli sözlükler, Z-kitap gibi basılı, görsel ve işitsel dil öğretim araç-gereçleri hazırlayan Enstitü, farklı yaş gruplarına göre Yabancı Dil Olarak Türkçe öğretim araç-gereçleri tasarlıyor.

Türkçe kurslarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere Türkçe seviyelerini belgeleyen sertifika verilirken, Enstitü tarafından yılda 3 defa uygulanan Türkçe Yeterlik Sınavına katılan adaylardan başarılı olanlar “Türkçe Yeterlik Belgesi” almaya hak kazanıyor.

Türkiye’de ya da kendi ülkelerinde uluslararası faaliyet gösteren şirketlerde çalışmak isteyen bireyler, Türkçe tercümanlık yapmak isteyenler ve yurt dışında Türkçe öğretmek isteyen öğretmen adaylarına iş başvurularında büyük avantaj sağlayan Türkçe Yeterlik Belgesi, Türkiye’de herhangi bir üniversitede eğitim alacak öğrencilere Türkçe hazırlık sınıfından muafiyet hakkı tanıyor.