Amman'da Öğretmenler Günü Programı ve Sertifika Töreni

Yazıcı-dostu sürüm

Amman Yunus Emre Enstitüsü tarafından 25.11.2018 tarihinde “Öğretmenler Günü ve Sertifika Töreni“ isimli program  Enstitünün  Türk Evi'nde düzenlendi. Programa, T.C. Amman Büyükelçisi Sayın Murat Karagöz, Ürdün Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğretim görevlileri, "Gelin Tanış Olalım Projesi" ile Amman'a gelen Sayın Mehmet Atilla Maraş, Sayın Mehmet Aycı, Sayın Hasibe Çerko, Sayın Zeynep Satı Yalçın, Sayın Necip Tosun ve çok sayıda öğrenci katıldı. Ürdün ve Türkiye milli marşlarının okunuşunun akabinde açılış konuşmasını Enstitü Müdürü Sayın Cengiz Eroğlu yaptı. 24 Kasım Öğretmenler Günü ve Öğretmenliğin kutsallığı hakkında Ürdün Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğretim görevlisi Sayın İlknur Önol Yaşar ve T.C. Amman Büyükelçisi Sayın Murat Karagöz konuşma yaptılar. Konuşmalarından sonra Ürdün’de görev yapan öğretmenlere, Sayın Büyükelçimiz tarafından hediye takdimi yapıldı.
Enstitümüzde 200’den fazla öğrenci yılda 4 dönem Türkçe kursları almaktadır. “Diller için Avrupa Ortak Öneriler Metni”ne göre verilen eğitimde başarılı olan öğrenciler, sertifika almaya hak kazanmaktadır.
Programın ikinci kısmı olan ve Amman Yunus Emre Enstitüsünde Türkçe kurslarına katılıp yapılan sınavlarda başarılı olan öğrenciler, bugün gerçekleştirlen törenle sertifikalarına kavuştu. Dereceye giren öğrencilerimiz, sertifikalarını Büyükelçimiz Sayın Murat Karagöz ve Enstitü Müdürümüz Sayın Cengiz Eroğlu’ndan aldılar. Program Ürdün-Türk Dostluk Derneği Kadınlar Komitesinin hazırladığı ikramlarla sona erdi.