Türk Filmleri Yunus Emre Enstitüsü ile Dünya Turuna Çıkıyor

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle dünyanın farklı coğrafyalarında “Türk Filmleri Haftası” düzenleyecek.

Kültürel diplomasinin en önemli ve etkili araçlarından bir olmasının yanı sıra en güçlü sanat sektörü olarak kabul gören sinemanın, Türk kültürünün tanıtımına katkı sağlaması amacıyla hayata geçirilen proje Sinema Genel Müdürlüğünün tecrübeleriyle gerçekleştirilecek.

Entelektüel çevreler ve genç üniversite nüfusu aracılığıyla kültürel etkileşimin hedeflendiği projede film gösterimlerinin yanı sıra oyuncu-yönetmen-senarist-yapımcı buluşmaları, söyleşiler, atölye çalışmaları, Türk mutfağı etkinlikleri, sinema afiş ve obje sergileri gibi pek çok içerik de yer alacak.

“Türk Filmleri Haftası” Zagreb ile başlayacak yolculuğuna Amman, Beyrut, Budapeşte, Bükreş, Kazan, Londra, Rabat, Tahran, Viyana ve Varşova ile devam edecek.

Türk sinemasının unutulmaz filmlerini yurt dışındaki sinemaseverlerle buluşturacak etkinlikte kısa film gösterimleri de yer alacak.

İlk durak Zagreb

Programına bugün Zagreb ile başlayan Türk Filmleri Haftasında, kentin en eski ve prestijli sinema salonu olan Avrupa Sineması'nda, 10 Türk filmi sinemaseverlerle buluşacak.

27 Mayıs’a kadar sürecek etkinlik "Ayla" filminin gösterimi ile başlayacak. Hafta boyunca, aralarında Derviş Zaim'in "Balık", Burak Aksak'ın "Bana Masal Anlatma", Reha Erdem'in "Korkuyorum Anne", Ümit Köreken'in "Mavi Bisiklet" filmlerinin de yer aldığı tüm gösterimler ücretsiz olacak.