"Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu'ndan 19. Yüzyıl Ürdün Coğrafyasına Bakmak"

Yazıcı-dostu sürüm

8 Mart tarihinde Ürdün Kültür Bakanlığı ile Amman Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen "Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu'ndan 19. Yüzyıl Ürdün Coğrafyasına Bakmak" isimli sergi ve konferans Ürdün Kraliyet Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

2020 Yılı Türkiye-Ürdün Kültür Yılı münasebetiyle T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde basılan “Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu’ndan 19. Yüzyıl Ürdün Coğrafyasına Bakmak” isimli eserden derlenen 50 fotoğraf tablo haline getirilmiş ve Kovid-19 tedbirlerine göre düzenlenen programda sergilenmeye başlanmıştır. Tedbirler gereği 25 kişinin kabul edildiği program, Ürdün Kültür Bakanlığı resmi sayfasından ve Amman Yunus Emre Enstitüsü sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanmış ve 1500 kişi tarafından seyredilmiştir.

Program, Amman Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu’nun “Osmanlı Arşivlerinin Önemi” konulu konferans ile başlayıp Ürdün Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Eman Hayajneh’in “Ürdün Tarihi İçin Osmanlı Arşivinin Önemi” isimli konferansı ve akabinde Ürdün Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mohammad Khriesat’ın “Osmanlı Döneminde Trans Jordan İdare Teşkilatı” isimli konferansı ile sona ermiştir.

Programın oturum başkanlığını Ürdün Kültür Bakanlığı Genel Sekreteri yapmıştır. Programa, T.C. Amman Büyükelçiliği Müsteşarı Orkun Ersoy ile T.C. Amman Büyükelçiliği Konsolosu Abdullah Subaşı da katılmıştır.

Sergi ziyarete bir hafta boyunca açık kalacaktır.