19. ve 20. Yüzyıl Türk-Arap Kültürel İlişkileri Konferansı

Yazıcı-dostu sürüm

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Tomar, Ürdün Yarmouk Üniversitesinde "19. ve 20. Yüzyıl Arası Türk-Arap Kültürel İlişkileri" isimli konferansı verdi.

Amman Yunus Emre Enstitüsünün 25 Mart'ta düzenlediği Konferansa, Türkoloji bölümünde okuyan öğrenciler ve Yarmouk Üniversitesinden akademisyenler katıldı.

Prof. Dr. Cengiz Tomar verdiği konferansta, "Türk ve Arapların yüzyıllarca aynı coğrafyayı paylaşmalarının verdiği alışveriş sebebiyle iki milletin birbirini etkilediğini ve bu etkileşimin sadece siyasi olmadığını aynı zamanda gelenek, dil, müzik, mutfak ve edebiyat gibi pek çok alanda ortaklıkların tesis edildiğini aktardı.

Tomar, günümüzde bu ortaklığın siyasi ilişkilerin giderek güçlenmesi ile yeni bir boyut kazandığını diğer bir yandan ise özellikle Suriye'de yaşanan vahim olayların neticesinde ülkemize gelen çok sayıda Suriyelinin yaşamasının Türkiye ve Arap halkının arasında olan bağların da güçlenmesine vesile olacağını sözlerine ekledi. 

Türk- Arap Kültürel ilişkilerinin geçmişten günümüze panoramasını çizen Prof. Dr. Cengiz Tomar, bu tarihsel ve kültürel ortaklığımızın güçlenerek devam edeceğini de belirtti.