Amman'da Ebru Kursu Kapanış Töreni ve Sergisi

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (BUSMEK) iş birliğiyle 26 Mart’ta başlatılan geleneksel ebru sanatı kursunun kapanış töreni ve sergisi gerçekleştirildi.

Programa, T.C. Amman Büyükelçisi Murat Karagöz, TİKA Amman Program Koordinatörü Kürşat Mahmat, Maarif Vakfı Amman Koordinatörü Ahmet Zeki Olaş’ın yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi, kursiyer ve sanatsever katıldı.

Açış konuşmasını yapan Amman Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Cengiz Eroğlu konuşmasında bu faaliyeti düzenlemelerinde yardımları için Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerine akabinde kursu başarıyla yöneten Ebru Öğreticisi Zeynep Gültekin’e teşekkürlerini iletti.

T.C. Amman Büyükelçisi Murat Karagöz yaptığı konuşmada, ilgili kurumlara teşekkürlerini ilettikten sonra iki ülke arasındaki kültürel alışverişin önemini vurgulayarak bu tür faaliyetlerin devamının gelmesini arzu ettiğini söyledi.

Ebru kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. Kursiyerlerin yaptıkları eserlerden oluşan sergi katılımcılardan büyük beğeni topladı.