Amman'da Türk Sineması Rüzgarı

Yazıcı-dostu sürüm

Sinema Genel Müdürlüğünün destekleriyle Türk filmlerinin dünyaya tanıtılması amacıyla Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen “Türk Filmleri Haftası”  22-26.09.2019 tarihleri arasında başkent Amman'daki Prime Sinema Salonunda gerçekleştirildi.

5 gün boyunca devam eden etkinlikte sinemaseverlerin yoğun katılımı ile Türk filmlerine olan ilgiyi gözler önüne serdi. Türk Filmleri Haftası bünyesinde; komedi, drama ve tarihi film kategorilerinden 5 film sinemaseverlerle buluşuturuldu. 

Etkinliğe, tarihi bir felaketten esinlenerek çekilen Türk- Japon ortak yapımı “ Ertuğrul 1890” filmiyle başlandı. Programın ikinci gününde gösterilen ve özellikle Ortadoğu ülkelerinde çok sevilen Burak Özçivit’in “Kardeşim Benim” adlı filmi büyük beğeni topladı. Etkinliğin üçüncü gününde gösterilen “Unutursam Fısılda”, dördüncü gününde gösterilen “ Ali Baba ve Yedi Cüceler” ve son günde gösterilen “Direniş Karatay” adlı filmlere de sinemaseverler yoğun ilgi gösterdiler.

Etkinlik bitiminde beğenilerini dile getiren sinemaseverler, böyle bir organizasyon düzenlendiği için Yunus Emre Enstitüsüne teşekkürlerini sundular.