Çeviri Atölyesi

Yazıcı-dostu sürüm

Amman Yunus Emre Enstitüsünün 23 Mart-29 Mart ve 20 Nisan- 26 Nisan 2019 tarihlerinde iki dönem olarak düzenlediği, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Edebiyat Çevirmeni Prof. Dr. Mehmet Hakkı Suçin'in eğitim verdiği, Amman Çeviri Atölyesi isimli program 26 Nisan'da sona erdi.

Verilen bu eğitimle öğrenciler, çeviri tekniklerini Arapça-Türkçe ve Türkçe-Arapça olarak uygulamalı şekilde öğrendiler.

Ürdün'de ilk kez yapılan bu programa katılan öğrencilerin çevirmenlik yapabilmeleri ve Türkçe vasıtasıyla yeni iş imkanlarına sahip olabilmeleri amaçlandı. Bu amaç için düzenlenen programa Ürdün'de Türkoloji bölümlerinde okuyan öğrenciler ile Amman Yunus Emre Enstitüsünün öğrencileri katıldı.

Eğitim iki dönem olarak gerçekleşti. İlk dönemde yazılı çeviri teknikleri üzerinde duruldu. Yazılı çeviri programı içerisinde; haber, magazin, belge, ticari, hukuki, tıbbi ve teknik metin çevirileri yer aldı. İkinci dönemde yapılan programda ise sözlü çeviri üzerinde eğitim veren Prof. Dr. Mehmet Hakkı Suçin; sözlü çeviri teknikleri kapsamında, toplum çevirmenliği, ardıl çeviri, terminoloji gibi hususlar hakkında çalışmalar yaptırdı.

Program sonunda yapılan sınavın akabinde öğrencilere katılım sertifikaları takdim edildi.