Türk Çocuk Oyunları Amman'da

Yazıcı-dostu sürüm

20-21.04.2019 tarihleri arasında Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi, Al Ahli Club ve Ürdün Türk Dostluk Derneği işbirliğinde Amman Çocuk Festivali gerçekleştirildi.

Festivalde, 6-15 yaş aralığında bulunan Ürdünlü çocuklar için geleneksel sokak oyunları ve sanatsal atölyelerle birbirinden farklı ve eğlenceli etkinlikler sunuldu.

"Haydi Dışarı!" sloganı ile çocukların dijital dünyadan dışarıya davet edildiği ve el becerileriyle yapacakları oyunları öğretmeyi hedeflenen  festivalde, birbirinden eğlenceli oyunlar oynandı. Çocuklar; topaç çevirme, maske boyama, uçurtma yapımı, kaşık bebek yapımı, çanta baskısı, rüzgar gülü yapımı ve daha pek çok oyunu usta ögreticilerin yardımıyla öğrendiler. Elektronik ortamdan festival sayesinde uzaklaşmayı başaran çocuklar, kendi yaptıkları oyuncaklarla oynamanın keyfini aileleriyle çıkardılar. Ailelerin de çocuklara katılımıyla oyunları öğrenen misafirler oldukça keyifli zaman geçirdiler.

Festival kapsamında sergilenen Ankara Üniversitesi Çocuk Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin oyuncakları ise çocuklar ile birlikte ebeveynlerinin de oldukça ilgisini çekti.