Türk Yemekleri Buluşturdu

Yazıcı-dostu sürüm

Yunus Emre Enstitüsü Amman Türk Kültür Merkezinin her ay düzenlediği Türk Mutfağı Tanıtım günü kapsamında 26 Mayıs 2014 tarihinde Türk Kültür Merkezinin bahçesinde geleneksel Türk yemeklerinden oluşan bir akşam yemeği verildi.

Türk mutfağındaki değişik tatları Ürdünlülerin beğenisine sunmak, Türk ve Arap toplumları arasında ortak noktalar oluşturmak amaçlayan gerçekleştirilen akşam yemeğine Ürdün’deki çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Türk kurum ve kuruluşlarındaki temsilcileri bir araya geldi.

T.C. Amman Büyükelçisi Sedat Önal, Ürdün Yunanistan Eski Büyükelçisi Gazi Niaym, yayıncı Cihat Ebi Haşiş, Şakir Malkavi, Dr. Eymen Hayacneh, Ürdün Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Samir Hayr, şair Meryem Sayfi, Ürdün Yazarlar Birliği Dış İlişkiler Direktörü Prof. Dr. Muhammet Ubeydallah, Ürdün Yazarlar Birliği Sekreteri Muhammet Acaman, Milli Kütüphane Genel Müdür Yardımcısı Dr. Sami Dibsi, Al Ğad Gazetesi Kültür ve Sanat Editörü Musa Havamideh, Al Raiy Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali Taravineh, T.C. Amman Büyükelçiliği müsteşarı ve müşavirleri, Ürdün Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde görevlendirilen Türk akademisyenler ve Ürdün’den bir çok basın yayın kuruluşunun temsilcisi yemekte bir araya geldi. Ürdün’de Büyükelçiliğimizin misafiri olarak bulunan Türkiye Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM), Orta Doğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM) ve T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörlüğü (KDK) uzmanlarından oluşan bir heyet de yemeğe katılanlar arasındaydı.