Ürdün’de Yaşayan Türk Bayanlar Amman YETKM’de Bir Araya Geldi

Yazıcı-dostu sürüm

Amman YETKM, Ürdün'e bir vesileyle gelip yaşamını burada sürdürmekte olan Türk hanımları Türk Evi'nde ağırladı.

"Geliş Hikâyeleri" adı altında düzenlenen ve özellikle ülkede bulunan bayanların davet edildiği program; Amman YETKM Müdürü Sayın M. Sıddık Yıldırım'ın Yunus Emre Türk Kültür Merkezleri'nin kuruluş amacı, hedefleri ve faaliyetleri hakkında bilgi veren konuşması ile açıldı. Ardından söz alan T.C Amman Büyükelçisi Sayın Sedat Önal'ın eşi Sayın Figen Önal, aynı aşamalardan geçmiş olan bu bayanların hikâyelerini dillendirmek ve onları bir araya getirmek için düzenlenen programı oldukça faydalı bulduğunu ve kadına karşı gösterilen bu hassasiyet ve önemden memnuniyet duyduğunu açıkladı.

Amman YETKM okutmanlarından Tuna Uysal konuşmasında; Vatanından bir şekilde kopup bambaşka bir kültüre adapte olmaya çalışan biz kadınları ortak bir paydada buluşturan bu öykülerin, sadece dinlenmekle kalmayıp bir şekilde aşılan problemlerin tekrar yaşanmaması ve mevcut sorunlara çözüm bulunabilmesi gayesiyle de hareket edilmesine dikkat çekti. Uysal’ın konuşmasının ardından beş Türk hanımının hikâyeleri dinlendi.

On üç yaşında evlenmek zorunda kalıp Türkiye'den çocuk denecek yaşta ayrılanlardan, Ürdün'e ilkokul 4. sınıfta duyduğu bir söz ile âşık olanlara; anne ve babasını kaybedip sığınacak bir yuva arayanlardan, savaştan kaçıp Ürdün'e yerleşenlere kadar birçok kayda değer öykü dillendirildi. Program, kimi zaman hüzünlü dakikalara, kimi zaman da kahkahalara sahne oldu. Türk Evi'nde sunulan ikram ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından programa son verildi.